Openingsactie: Vergeet-me-nietjes nu beschikbaar!

Niets maakt mij enthousiaster dan het proberen van een nieuwe techniek. Met vallen en opstaan weet ik altijd mezelf te verassen.

Afgelopen jaar ben ik aan de slag gegaan met het snijden van linoleum en het maken van leuke prints en patronen. Het eerste wat ik probeerde was deze olifant.

Wat me aantrok in deze techniek is het creatief spelen met licht en donker. Doordat je de delen die licht moeten blijven uitsnijdt in plaats van de donkere vlakken schildert, krijg je een andere benadering en kan je op een creatievere manier spelen met de kleuren. Bij de olifant zie je dat ik nog erg ben uitgegaan van de tekentechniek, namelijk door een omtrek te laten staan en de rest weg te snijden. Bij de volgende uitsnede dacht ik hier al meer over na.

Het hele maakproces van deze Sneeuwklokjes heb ik laten zien in deze YouTube video.
Linosnede hoeft niet alleen in zwart-wit te zijn dus ’s zomers kocht ik gekleurde inktkussens waar ik verder mee experimenteerde. Ook kocht ik in Oxford een boek met extra tips en leuke voorbeeldprojecten.

In het najaar begon ik een langlopend project met de werktitel ‘Headquarters’. In deze collectie van linosnedes wil ik gaan onderzoeken hoe het komt dat ik mij ergens thuis voel. Wat zijn de plekken waar ik in mijn hoofd naar kan terugtrekken om mij weer veilig en rustig te voelen? Dit project is nog steeds gaande en af en toe voeg ik er een linosnede aan toe.

Wat is het leuk om te zien hoeveel ik in één jaar al ben gegroeid in deze techniek. Ik ben heel benieuwd wat 2024 voor me in petto heeft!